Te supără Ciocurile din Călcâi? Știi ce sunt Pintenii Calcaneeni? Care sunt cele mai accesibile tratamente pentru aceste probleme? Exista remedii pe care le poți aplica acasă? Află toate acestea și multe altele împreună cu noi!

Ciocurile din călcâi sau pintenii calcaneeni sunt creșteri osoase pe osului calcaneu (osul călcâiului), cauzate de modificări degenerative ale ţesutului osos. În timp ce unii oameni au pinteni calcaneeni și nu știu niciodată despre ei, alții suferă de dureri puternice care fac un chin din fiecare pas. Această afecțiune apare frecvent în cazul fasciitei plantare, o afecțiune care provoacă inflamații pe laba piciorului, în special în călcâie.

Iată șapte tratamente și remedii care vă pot ajuta să găsiți ușurare:

Tratamente pentru ciocurile din călcâi #1: Comprese Reci

Terapia cu frig poate ajuta la ameliorarea inflamației țesutului din jurul călcâiului. O opțiune este să aplicați un pachet de gheață acoperit într-o pânză pe călcâi. Puteți o feșă pentru a ajuta la menținerea pachetului de gheață pe locul dorit. Comprese reci cu gel pentru terapie cu frig   La fel de utile sunt pungile cu gel pe care le găsiți în farmacii sau magazine online. Pungile cu gel sunt păstrate la congelator și apoi aplicate în jurul piciorului și al gleznei. Lăsați învelișul să acționeze timp de 10 minute, apoi dați-l la o parte. Repetați împachetarea la rece de câteva ori pe zi. O altă opțiune este să vă rotiți piciorul peste o sticlă de apă rece sau înghețată. Citește și despre: De ce picioarele tale suferă de artrită și 10 moduri de a scăpa de artrită

Tratamente pentru ciocurile din călcâi #2: Încălțăminte și Orteze

Pantofii confortabili și bine adaptați formei piciorului pot reduce presiunea asupra ciocurilor din călcâi. Această presiune este cea care provoacă durere și disconfort. Iată la ce trebuie să vă uitați atunci când căutați un pantof confortabil pentru a reduce durerile cauzate de un pinten în călcâi:
  • Suport ferm al călcâiului: „ștaiful” din spate al pantofului trebuie să fie ferm pentru a susține călcâiul și pentru a împiedica rotirea piciorului în interior sau în exterior.
  • Flexibilitate moderată: un pantof nu ar trebui să fie atât de ușor de flexat încât să poată fi pliabil. Cu toate acestea, pantoful ar trebui să permită o îndoire treptată care să aibă o anumită rezistență atunci când piciorul este flexat sau îndoit.
  • Călcâiul ușor ridicat: o inserție pentru călcâi sau un pantof care are un toc ușor ridicat (nu mai mult de 2,5cm înălțime) poate ajuta la eliminarea presiunii de pe călcâiul dureros.
  • Orteze personalizate: aceste orteze sunt proiectate la comandă pentru a preveni rularea piciorului și pentru a oferi un suport suplimentar pentru călcâi. Acestea pot fi făcute pe bază de rețetă prescrisă de medicul specialist.
Orteze personalizate pentru ciocuri in calcai De asemenea, puteți purta atele speciale care vă mențin piciorul flexat pentru a vă întinde fascia plantară și mușchii gambei pe timp de noapte. Aceste atele sunt deosebit de utile în reducerea durerilor de călcâie care apar la prima oră dimineața. Citește și despre: Cum faci față dimineților chinuite de artrita reumatoidă?

Tratamente pentru ciocurile din călcâi #3: Tratamente Fără Prescripție Medicală

Medicamentele antiinflamatoare și antialgice pe care le puteți cumpăra fără prescripție medicală, folosite corect ajută la ameliorarea durerii și disconfortului din zona călcâiului. Un exemplu de medicament antiinflamator eliberat fără obligația de a avea și o rețetă de la doctor îl reprezintă ibuprofenul. Prin reducerea inflamației țesuturilor, este prevenită agravarea problemelor și reducerea unor simptome. Cu toate acestea, nu trebuie să luați medicamente cu ibuprofen dacă aveți probleme cu rinichii sau dacă aveți antecedente de sângerări la nivelul stomacului și ulcere. Separat de substanțele de sinteză conținute în unele medicamente, puteți apela cu încredere și la bogata farmacie a naturii. Aceasta a funcționat, chiar cu rezultate bune, pentru atât de mulți oameni timp de mii de ani. Am identificat trei plante pentru care există studii științifice și rezultate pozitive indiscutabile. Ele sunt folosite în tratarea simptomatologiei asociate afecțiunilor cauzate de artrita degenerativă la nivelul piciorului:
  • prima este recomandată și de către Asociatia Romana de Gemoterapie si Homeopatie, este Arnica. Efectele sale anti inflamatoare și anti algice (împotriva durerii) sunt foarte bine cercetate și recunoscute pe plan internațional;
  • altă plantă este Untul pământului ce conține dioscină (o saponină steroidică), o substanță cu reale efecte benefice în lupta cu artrita. Această substanță atrage din ce în ce mai mult atenția cercetătorilor, pe măsură ce contribuția sa în tratamentul gutei, artritei reumatoide și osteoartritei este dovedit de studiile clinice;
  • a treia plantă este cunoscuta Tătăneasă (Symphytum officinale). Despre ea se spune într-un studiu publicat de către Centrul Național pentru Informații despre Biotehnologie din SUA că „este eficientă în ameliorarea durerii și rigidității și în îmbunătățirea funcționării fizice la cei cu osteoartrita primară, fără a avea efecte adverse”.
ArtroRelax Gel pentru dureri articulare Cele trei plante se regăsesc în compoziția unei singure creme disponibile și în România – Artrorelax – un gel dedicat problemelor articulare.

Tratamente pentru ciocurile din călcâi #4: Întinderi

Intinderile pentru gambă și mușchii din jur, precum și fascia plantară pot ajuta la reducerea tensiunii și a presiunii asupra pintenului călcâiului. Printre exercițiile cele mai utile se află:
  • flexarea piciorului: stai pe scaun, picior peste picior. Întinde-ți piciorul, apucând degetele de la picioare și trăgându-le spre piept. Mențineți această poziție timp de 30 de secunde, apoi eliberați piciorul. Repetați întinderea de 5 ori pe acest picior, apoi încrucișați-vă picioarele invers și întindeți celălalt picior;
Exercitii pentru reducerea tensiunii si presiunii asupra pintenului calcaiului - flexarea piciorului
  • întinderea gambei: stați în fața unui perete la distanță de braț. Puneți un picior ușor în fața celuilalt și aplecați-vă înainte, așezând mâinile pe perete, aproximativ la înălțimea umerilor. Îndoiți genunchii și împingeți ușor șoldurile înainte pentru a simți întinderea gambelor. Mențineți această poziție timp de 10 secunde, apoi îndreptați-vă picioarele. Repetați această întindere de 10 ori, apoi schimbați poziția piciorului astfel încât piciorul opus să fie înainte.
Exercitiu de reducere a tensiunii si presiunii asupra pintenului calcaiului prin intinderea gambei Aceste exerciții, repetate dimineața, după-amiaza și seara vă poate ajuta să reduceți durerile de călcâie.

Tratamente pentru ciocurile din călcâi #5: Crio-Ultrasunete

Terapia cu Crio-Ultrasunete combină aplicarea energiei electromagnetice și terapia la rece pentru ameliorarea durerii. Mașina arată ca o baghetă mare care se mișcă peste picior și gleznă. terapia cu Crio-Ultrasunete tratament pentru persoanele cu fasciita plantara care au si ciocuri pe calcai Cercetările au descoperit că terapia cu Crio-Ultrasunete este o opțiune eficientă de tratament pentru persoanele cu fasciită plantară care au și ciocuri pe călcâi. Podiatrii și kinetoterapeuții oferă adesea această terapie.

Tratamente pentru ciocurile din călcâi #6: Injecții cu Corticosteroizi

Injecțiile cu corticosteroizi nu vă vindecă pintenul calcanean, dar vă pot ajuta cu o parte din durerea pe care o provoacă ciocurile de pe călcâi. Pentru a efectua injecția, medicul dumneavoastră va aplica de obicei un medicament ușor anestezic local. Acesta va reduce orice disconfort la locul injectării. În timp ce locul de injectare poate varia, majoritatea medicilor vor injecta medicamentul pe porțiunea interioară sau mijlocie a călcâiului în loc de partea inferioară a acestuia. Injectii cu corticosteroizi - tratament pentru reducerea durerii la persoanele cu pinteni ososi pe osul calcaiului Deși injecțiile cu corticosteroizi pot ajuta multe persoane cu pinteni osoși, există o limită a frecvenței sau a numărului de injecții pe care le puteți face. Acest lucru este cauzat de faptul că injecțiile cu steroizi pot crește probabilitatea de rupere a tendonului.

Tratamente pentru ciocurile din călcâi #7: Chirurgia

Medicul dumneavoastră vă poate recomanda o intervenție chirurgicală pentru un pinten al călcâiului. Dar aceasta doar dacă metodele mai puțin invazive nu au reușit. Există o varietate de proceduri și abordări chirurgicale. Cea mai frecventă abordare este de a desprinde ligamentul fascia plantară de osul călcâiului și a îndepărta pintenul călcâiului cu instrumente speciale. Acest lucru reduce presiunea din fascia plantară și îndepărtează pintenul călcâiului. Afectarea nervilor este un factor de risc semnificativ asociat cu această procedură. De asemenea, este posibil ca pintenul călcâiului să revină după operație. După operație, pot trece câteva săptămâni până când puteți începe să mergeți mai normal și cu mai puține dureri de călcâi.
Close Menu
Call Now Button
×

Cart

SUNTEM AICI

PENTRU TINE

Putem sa te ajutam?

Nu ezita sa ne scrii si vom fi mai mult decat bucurosi sa iti raspundem la toate intrebarile.

×